Літературний Глобус Чернівців

Результати науково-технічного прогресу в інформаційному суспільстві поступово витісняють друковане слово. Як виявилось, применшують інтерес до книги і органи державної влади (останнє рішення Чернівецької Обласної Ради законопроект «Про Реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі»), яка має на меті «зруйнувати» стереотип про «місто, де вулиці підмітаються трояндами» і «де книгарень більше ніж пекарень».

До міжнародного дня книги і авторського права у книгарні «Букініст»(вул. Головна, 31) відбудеться літературна акція — «Літературний Глобус Чернівців (48 гр. пн. ш. 25 гр. сх. д.)»

Кожен охочий приносить з собою улюблену книгу і зачитує на публіку свій улюблений уривок (література будь-якого жанру, вітаються як дитячі казки, так і фантастичні романи).

Дана культурно-мистецька акція — реакція на появу подібних проектів закону. Ми хочемо дати зрозуміти, що проти будь-яких зазіхань на книгу та на її осередки — книгарні, бібліотеки, друкарні і таким чином згуртувати всіх небайдужих, показавши владі, що стереотип про «місто, де книгарень більше ніж пекарень» їм не зруйнувати.


vk.com/event38116623

2 коментарі

Маріанна Антонюк
дуже гарна ідея, тільки треба грамотно називати речі своїми іменами. Облрада не готує законопроектів і не приймає законів.
Андрій Тужиков
не орінтуюсь в тонкощах бюрократичної чихарди.
в очах автора статті це виглядає так
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте